Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Koulutus

Hei! Olen ollut lyhyen ajan sisällä 4 kertaa koulutuksessa, joka on sijainnut yli 15 km päässä kotoani ja työpaikaltani. 3 kertaa koulutus on kestänyt 7,5h ja kerran 3h. Koulutuspävät ovat olleet työvuoroluettelossa työaikaa ja ne ovat olleet työnantajan vaatimia. Onko minulla oikeus hakea työnantajan kautta KVTESin mukaista osapäivä/päivärahaa ja ateriakorvausta? Vai ilmoitanko koulutuspävät ensi vuoden verotuksessa? Onko matkakorvausta oikeus hakea vaikka olisi mennyt kimppakyydillä koulutukseen?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Matkat 6 vuotta sitten
Tiia
Kysytty

Jos työnantaja on antanut sinulle matkamääräyksen koulutuksiin, niin silloin työnantaja korvaa kaikki kustannukset KVTES:n liitteen 16 mukaan. Lue tästä http://flash.kuntatyonantajat.fi/kvtes-2014-2016--2016%20muutokset/html/#54/z. Sinun pitää tehdä matkalasku kunnan matkalaskuohjeiden mukaisesti. Liite 16 on täällä http://flash.kuntatyonantajat.fi/kvtes-2014-2016/html/#212.
Etta
Vastattu

Siis voimassa olevat km-korvaukset, päivärahat ym. tässä http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/ajankohtaista/yleiskirjeet/2015/Tiedostot1815/yleiskirje1518ak-matkakustannusten-korvaukset-liite.pdf
Korjaan!
Vastattu