Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Virkamatka vai virantoimitusmatka joka kuukausi

Jos säännöllisesti kerran kuukaudessa pidettävät työkokoukset ovat jopa 45 min ajomatkan päässä varsinaiselta työpaikalta eri kunnan alueella, kuuluuko palaverista kotiin palaamisaika työaikaan vai ei??
Kysymyksen lähetti aihealueelle Matkat 6 vuotta sitten
Kevätkukkija
Kysytty

Paluumatka kotiin ei kuulu työaikaan paitsi, jos palaat virantoimitusmatkalta takaisin pysyvään toimipaikkaan jatkamaan päivän töitä. Virkamatkallakaan matka-ajat eivät ole työaikaa, mutta jos viranhaltija/työntekijä on käyttänyt työaikaansa matkustamiseen, ei hänen työaikaansa tämän vuoksi pidennetä. Määräykset KVTES III luku 4 § 2 mom. 2 kohta ja liite 16, 1§ ja 2 §. Jos työnantaja pitää kokousmatkojasi virantoimitusmatkoina, niin ne ovat niitä, ellet pysty osoittamaan, että eivät ole esim., jos saat joka kerrasta matkamääräyksen. Selvitä, kohdellaanko sinua samoin kuin muita vastaavia kokous- tms. matkoja tekeviä kunnan työntekijöitä ja viranhaltijoita, ja löytyisikö kunnan matkustussäännöstä jotain apua. Työnantajille annettuja ohjeita http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/sopimukset/kvtes/matkakustannusten-korvaukset/Sivut/matkakustannusten-korvaukset-ja-matka-ajan-lukeminen-tyoaikaan.aspx ja http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/sopimukset/kvtes/tyoajat/tietopaketti/Sivut/tyoajaksi-luettava-aika.aspx
vuokko
Vastattu