Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

ylityökorvaukset?

Hei, teen jaksotyötä, 3vko:n jaksot. 20.3.-9.4.17 olevassa listassa tein ylimäärisiä yövuoroja 49 tunnin edestä ja sain aamu ja iltavuoroja vapaaksi 37,5 tunnin edestä. Laskin siis että saisin 11,5 tunnin edestä ylityökorvauksia. Listan keskimmäinen viikko oli minulla suuniteltu vuosiloma, maanantaista sunnuntaihin (5 lomapäivää). Mutta tein vielä suununtain ja maanantain väisen yön ja esimiehen kanssa sovimme, että lomaani voi siirtää päivällä eteenpäin eli tiistaista maanantaihin. Kun tilinauha tuli, ylitöitä oli maksettu vain 3,75 tuntia. Kysyin esimieheltäni, että miksi ylitöitä oli maksettu vain niin vähän, niin hän selitti että loman siirtyminen lisäsi listan suunnittelurajaa. Ylityötunnit hävisivät noin vain... Onko oikeasti näin että listan suunnitteluraja on eri jos loma on maanantaista sunnuntaihin kuin jos se on esim. tiistaista maanantaihin?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 7 vuotta sitten
ei enää ylitöitä
Kysytty

Älä tyydy esimiehen selitykseen, vaan pyydä nähdä pykälät ja laskelmat, mihin se perustuu. Käy sen jälkeen puhumassa luottamusmiehen kanssa. Jos et ole liittynyt liittoon, kysy voisiko työsuojeluvaltuutettu auttaa.
Kati
Vastattu