Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Ateriakorvaus

Miten oikein tulkitaan Liite 16, 11 § ateriakorvausta koskevaa sääntöä? 1 ja 2 momentit kuulostavat varsin epätasapainoisilta, kun 1 mom korvaus on jopa 10,25 euroa, ja edellytys on ei makseta matkasta päivärahaa, matka on yli 6 tuntia kestävä ja vähintään 10 km etäisyydellä työpaikasta tai asunnosta ? (miksi asuntokin huomioidaan, koska työmatkojen pituushan saattaa vaihdella jne) 2 mom mukaan korvaus on VAIN 2,02 euroa, jos matkasta ei makseta päivärahaa, matka on yli 7 tuntia ja vähintään 15 km => eli henkilön kannattaa pitää matkansa lyhyempinä kuin 7 tuntia ja alle 15 km - Mikä ihme tässä on logiikkana?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 5 vuotta sitten
MA
Kysytty

I momentissa on kyse virkamatkasta ja 2 momentissa virantoimitusmatkasta. Niissä on ero. Se löytyy liitteen 16 1 §:stä ja työmatka 2 §:stä. Matkaa mitataan työpaikalta tai asunnosta lähtien aina tilanteen mukaan. Asunnosta sen takia, että joilla kuilla on koti ihan muualla kuin asunto, josta käsin he käyvät töissä. Lukemista https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset
Etta
Vastattu