Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Ekan kk aikana sairastuminen

Hei Aloitin työt viikko sitten määräaikaisena ja minulle sanottiin että jos sairastun tai alle kouluikäinen lapseni sairastuu niin ensimmäisen kuukauden aikana sairausloma tai tilapäinen hoitovapaa on palkatonta? Vasta kk jälkeen voi sairastua ja saada alle 14pv sairauslomista palkkaa ja 60pv jälkeen pidemmistä. Pitääkö tuo eka kk paikkaansa?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Terveys 6 vuotta sitten
Nipsaili
Kysytty

Jos palvelussuhteesi ei ole kestänyt vielä vähintään 60 kalenteripäivää, niin saat sairausajoilta palkkaa 14 kalenteripäivää, jos olet ehtinyt aloittaa työnteon ennen sairastumista (https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/virka-ja-tyovapaat). Tilapäisen hoitovapaan ajalta maksetaan palkkaa 3 ensimmäiseltä kalenteripäivältä (https://www.kt.fi/sopimukset/ohjeet/kvtes/perhevapaat). Siinä ei ole määräaikaisia työntekijöitä koskevia rajoituksia kuin muistaakseni joidenkin opettajien osalta.
Emma
Vastattu