Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Palkan määrä, kun työsuhde alkanut kesken kuukauden

Aloitin vuoden mittaisen määräaikaisen pestin kunnan palveluksessa 16.8. Minulla on kuukausipalkka, ja palkanmaksu päivä on viimeinen päivä. Mieheni on saman kunnan palveluksessa, ja aloitti työt 2.5. Hän sai palkan 15.5., sillä hänellä ei ole määräaikainen, tosin ei vakituinenkaan pesti. Hänelläkin on kuukausipalkka. Katsoin äsken palkkalaskelmaani ennakkoon netistä, ja minulle maksetaan palkkaa vain niiltä päiviltä, jotka olen ollut töissä. Kun mieheni aloitti kesken kuukauden (ja ehti olla vähemmän päiviä töissä kuin minä aloittaessani nyt), niin hän sai täyden kuun palkan. Jostain luin, että jos ehtii olla 12 pv tai yli, niin saa täyden kuun palkan, jos on kuukausipalkkalainen. Miten tämä siis on? Mieheni on siis saman kunnan palveluksessa, mutta eri alalla.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 6 vuotta sitten
Mietteliäs
Kysytty

Jos miehesi työsopimuksessa on sovittu työsuhteen alkavan 1.5., joka on vapunpäivä ja arkipyhä, niin han saa toukokuussa koko kuukauden palkan. Sinä saat elokuulta palkan vain ajalta 16.-31.8., joka on 16 kalenteripäivää. Yhden kalenteripäivän palkka lasketaan jakamalla kk-palkka ko. kuukauden kalenteripäivien määrällä eli elokuussa 31:llä. (Palkanmaksupäivä KVTES II luku 18 § ja osakuukauden palkka 19 §). KVTES löytyy tuosta vierestä.
Ellu
Vastattu