Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Lapsi sairas, miten hoidan?

Hei. Lapsi 3v sairaana, pitäisi jäädä hoitamaan, mutta miten tässä tilanteessa kun mies olisi tämän viikon yövuorossa ja minun työpäivä alkaisi aamulla. Jos miehellä iltavuoro viikko on saatu pomon kanssa sovittua että iltapäivällä lähden sen verran aikaisemmin että mies ehtii toiselle paikkakunnalle töihin mutta mites nyt? Yhtäaikaahan ei "hoitamassa" saa olla mutta miehenhän täytyy nukkua kun kotiin tulee?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Terveys 6 vuotta sitten
Kuntatyöntekijä - 87
Kysytty

Sinulla ei ole oikeutta tilapäiseen hoitovapaaseen, koska miehesi on kotona, vaikka hän tarvitsisi unta yövuoron jälkeen. "Sääntö on, että kaksi vanhempaa ei voi olla samaan aikaan kotona hoitamassa sairastunutta lasta". Tehyn lakimies kirjoittaa tästä Tehy-lehdessä 3/2017 https://www.tehylehti.fi/fi/tyoelama/voiko-puoliso-hoitaa-sairasta-lasta-yovuoroni-jalkeen
Helka
Vastattu