Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

60-vuotispäivä

Onko oikeutta palkalliseen vapaapäivään työntekijän 60 v päivänä, jos on tilapäinen työntekijä, (työsuhteen kesto 2 viikkoa ja yksi päivä) ja syntymäpäivä sattuu juuri tuolle ajankohdalle? Jos on oikeus, niin kai voi sopia, että vapaa pidetään eri päivänä kuin juuri tuo päivä, koska ko päivä ei sovi työnantajan kuvioihin?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 4 vuotta sitten
tietoa janoava
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Ota yhteyttä luottamusmieheesi. Työpäiväksi sattuva 60-vuotispäivä on palkallinen vapaapäivä. KVTES:ssa ie ole rajausta sen suhteen, minkälainen työ- tai virkasuhde 60 vuotta täyttävällä pitää olla (V luku 12 § 2 mom.). Hae syntymäpäivä vapaaksi ja noudata kunnassanne annettuja ohjeita hakemisessa. Jos itse haluaisit siirtää palkallisen vapaan toiseen päivään, niin neuvottele siitä työnantajan kanssa. Työnantajan ei tarvitse suostua siirtoon.
Onnittelut
Vastattu

Voiko esimies vain päättää olla noudattanatta kaupungin ohjeita JA  KVTESiä merkkipäivistä? 

Nykyinen esimies näyttää niin tekevän, eikä liittoon kuulumaton saa neuvoja luottamusmieheltä. 

 

Malin G.
Vastattu

Ei voi.

Esimiehellä on esimies. Yhteyttä häneen.

Ei voi
Vastattu