Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Päivärahat

Hei ! Voiko työnantaja kieltäytyä maksamasta kotimaan päivärahaa yms. siihen verrattavia kustannuksia jos kohdepaikkakunnalla on saatavilla ruokailu sopimushinnalla, oletuksena tietenkin on että tunti-yms. rajat ja määreet täyttyvät kuten KVTESsissä on määritelty.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Matkat 5 vuotta sitten
Lope19
Kysytty

Vastaus riippuu siitä, oliko kyseessä virkamatka, virantoimitusmatka (https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset) vai työmatka vai osallistuminen koulutukseen. Virkamatkasta päivärahaa ei voi jättää maksamatta edellytysten täyttyessä. Virantoimitusmatkalta päivärahaa maksetaan vain liitteen 16 6 §:ssä mainituissa tapauksissa. Koulutustilaisuus voi olla virkamatka tai sitten ei. Ks. KVTES III luku 4 § 2 mom. 3 kohdan soveltamisohje. Tutustu kunnan matkustusohjeisiin (matkustussääntö, matkustusmääräys tms.) Kysy työnantajalta kielteisen päätöksen perustelut ja tarvittaessa ota yhteyttä luottamusmieheen.
E-L
Vastattu