Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Epäpätevät työpaikalla

Mielenkiinnosta kysyn, koska olen kuullut kouluttamattomien ja muuten epäpätevien työntekijöiden saavan meidän kunnan sosiaalitoimen alaisessa yksikössä samaa palkaa, kuin koulut käynyt työntekijä. Kyse on siis työstä, jossa vakituiseen paikkaan kelpoisuusvaatimuksena on sosiaali- ja terveydenhuollon koulutus. Elikkä summauksena; vieläkö kunta voi käyttää ns. epäpätevyysvähennystä, joka on ainakin muutamia vuosia sitten -10% peruspalkasta? Ja onko todella niin, että kuka tahansa ”kadunmies” voi tulla sosiaalipuolelle tekemään lähihoitajan töitä, sijaisena täydellä palkalla? Kiitos vastauksesta.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 6 vuotta sitten
Hoitaja lapista
Kysytty

Todennäköisesti heidän tehtäviensä vaativuudessa on eroja ja sitä myöten kelpoisen tehtäväkohtainen palkka on suurempi. Epäpätevyysalennusta koskeva määräys on KVTES:n II luvun 9 §:n 2 momentissa: * Riippumatta siitä täyttääkö viranhaltija/työntekijä tehtävään edellytetyt lakisääteiset tai toimivaltaisen viranomaisen päättämät kelpoisuusvaatimukset on tehtäväkohtainen palkka ensisijaisesti määriteltävä tehtävän vaativuuden perusteella. Mikäli viranhaltija/työntekijä ei täytä em. kelpoisuusvaatimuksia voi tehtäväkohtainen palkka kuitenkin olla enintään 10 % alempi kuin palkkahinnoittelun ao. palkkausmääräys edellyttää.* Luottamusmies kertoo lisää, jos kysyt häneltä.
Lumi
Vastattu