Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Tilapäisten hoitovapaiden määrä

Onko mahdollista, että kunnan työntekijä saisi olla palkallisella tilapäisellä hoitovapaalla ilman lääkärintodistusta lapsen sairastuessa vain kolme erillistä kertaa vuoden aikana? Eli jos tänä vuonna olen ollut eri ajankohtina jo kolmesti poissa ilman lääkärintodistusta lasteni sairastuessa (1-2pvä kerrallaan), tästä lähtien vuoden loppuun asti lasteni mahdollisesti sairastuessa tarvitsen joka kerta lääkärintodistuksen, jotta saan palkallisen vapaan?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 4 vuotta sitten
Eva
Kysytty

Kvtessin mukaan työntekijän on esitettävä luotettava selvitys tilapäisen hoitovapaan perusteesta ja luotettavaksi selvitykseksi lapsen sairastumisesta katsotaan esimerkiksi terveydenhoitajan antama tai muu työnantajan hyväksymä selvitys. Siispä on mahdollista, että kunnassanne on päätetty kaavamaisesti vaatia lääkärintodistuksia kaikilta kaikissa tilanteissa. Tarkista luottamusmieheltä, että esimiehesi toimii kunnassa vahvistettujen ohjeiden mukaan. Kysy, mistä työntekijät voivat lukea ohjeet siitä, miten tilapäisestä hoitovapaasta on ilmoitettava ja miten lapsen sairastuminen todistettava. Huomaa sekin, että työnantajalla on aina oikeus vaatia lääkärintodistusta, jos on epäilystä, että oikeutta tilapäiseen hoitovapaaseen käytetään väärin.
K
Vastattu