Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Raskaus ja määräaikainen työsopimus

Valmistun terveydenhoitajaksi toukokuussa ja sain heti töitä vuoden loppuun samasta työpaikasta. Homma menee niin että aluksi kesäkuussa teen vuosiloman sijaisuuden joka kestää kuukauden ja tämän jälkeen jatkan saman työntekijän vuorotteluvapaan sijaisuutta vuoden loppuun asti. Kirjoitin aluksi työsopimuksen vuosiloman sijaisuuteen ja työnantajani sanoi, että jatketaan sopimusta vuoden loppuun asti kunnes saan valviralta laillistetun ammattinimikkeen. Työnantaja sanoi, että suullinen sopimus on yhtä pätevä, kuin kirjallinenkin. Kun menen kirjoittamaan jatkosopimusta, eihän työnantajani voi vetäytyä ja kirjoittaa sopimusta vain syyskuuhun asti, jolloin äitiysloma alkaa vaikka suullisesti on luvattu vuoden loppuun?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Terveys 6 vuotta sitten
Anniina
Kysytty

Jos työnantaja muuttaa sovittua työsuhteen päättymispäivää tietäen, että olet raskaana, niin se on syrjintää, ellei työnantaja kykene osoittamaan, että syy on ihan jokin muu. Kysy lisää luottamusmiehelta tai lue tasa-arvovaltuutetun sivuilta syrjinnästä raskauden vuoksi.
Leeni
Vastattu

Hei, 

Olen ollut määräaikaisella työsopimuksella elokuusta 2019 saakka lastenhoitajana ja työsopimukseni päättyy 31.7.20. Jään äitiyslomalle 6.7.20, jota ennen pidän kesäloman. Miten tämän viimeisen kuukauden palkan maksu tapahtuu? Vaikuttaako äitiysrahaan? 

Jenni
Vastattu

Saat vuosiloman ajalta samaa varsinaista palkkaa kuin muutenkin. Lisäksi saat äitiysvapaan ajalta palkkaa palvelussuhteesi päättymiseen saakka edellyttäen, että haet äitiysvapaata viimeistään 2 kk ennen kuin vapaa alkaa.

Äitiysrahaan vaikuttavat viimeisten 12 kk tulot ennen äitiysvapaan alkua. Määrän voit arvioida Kelan lakurilla tai kysyä Kelasta.

https://www.kela.fi/vanhempainpaivarahat-maara-ja-maksaminen

 

Kati
Vastattu