Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Joustsvan hoitorahan hakeminen useammassa jaksossa

Hei, Olen farmaseuttina sairaalassa. Palasin 30.3.2018 hoitovapaalta töihin. Voinko hakea hoitovapaan takia kesäksi lyhennettyä työaikaa (6h/pv)? Työnantaja ei mielellään myöntäisi kesäksi ja pitää kiinni 2kk ilmoitusajasta ennen alkua. Kuulin eilen yhdeltä opettajalta, että lyhennettyä työaikaa ei voi hakea kahdesti sanana kalenterivuonna. Onko näin? Olisin jaksottanut lyhennetyn työajan alkukesään ja syksyyn. Ja se sopisi työnantajallekin paremmin, että olisin välillä kesällä kokoaikaisena. Tarvittaessa hakisin vielä talveksi kolmannen jakson. Onko mahdollista?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 6 vuotta sitten
Ulla Rytkö
Kysytty

Osittaiseen hoitovapaaseen noudatetaan mitä on säädetty työsopimuslain 4 luvun 4 §:ssä (KVTES V luku 5 §). Sen mukaan sitä pitää hakea viimeistään 2 kk ennen vapaan alkamista. Työnantaja ja työntekijä voivat sopia osittaisesta hoitovapaasta ja sen yksityiskohtaisista järjestelyistä mm. pituudesta, jaksoista ja osa-aikatyön tuntimäärästä haluamallaan tavalla.  Jos järjestelyistä ei pystytä sopimaan, niin työnantajan on annettava osittaista hoitovapaata yksi jakso kalenterivuodessa. Silloin vapaan ajankohta määräytyy työntekijän hakemuksen mukaan. Työaika on silloin 6 h päivässä tai 30 h viikossa. Työnantaja voi kieltäytyä sopimasta vapaasta tai antamasta sitä vain, jos vapaasta aiheutuu työpaikan tuotanto- tai palvelutoiminnalle vakavaa haittaa, jota ei voida välttää kohtuullisilla työn järjestelyillä. Työnantajan on esitettävä työntekijälle selvitys kieltäytymisensä perusteena olevista seikoista. Jos olet liittynyt ammattiliittoon, kysele luottamusmieheltä, älä opettajilta.
Kati
Vastattu