Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Hälytystyö lomalla?

Olen kiinteistöpäällikkö koulutus-kuntayhtymässä.Minulle kuuluu hälytystyöt 24/7. Kun teen lomalla hälytystyöt (arki- tai pyhäpäivä tai yöllä) voinko vaatia mitään ylimääräistä? Minulla on myös liukumatyöaika.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 6 vuotta sitten
tgr
Kysytty

Teillä on ongelma, jos sinun on pakko lomallakin oleskella niin lähellä, että voit tarvittaessa hurauttaa töihin. Lue työsopimuksesi ja ota asia esille esimiesten kanssa. Ilmoita, että sinullakin on oikeus häiriöttömään vuosilomaan ja siksi tarvitaan sijainen hoitamaan hälytystyöt. Jos läsnäoloasi vaaditaan, niin pyydä vähintään saada lomapäivä (tuplattuna) muuna aikana ja rahakorvaus esim. ylityökorvaus sekä varallaolokorvaus koko siltä ajalta, jonka joudut päivystämään. Jos olet jonkun ammattiliiton jäsen, kysy sieltä neuvoa. Jos et ole, kannattaa tutustua hätätyö-, työaika- ja vuosilomamääräyksiin (kt.fi).
mutuna
Vastattu

Viranhaltijan vuosiloman siirtämisestä ja keskeyttämisestä määrätään KVTES IV luvun 11 § 5 momentissa. Muilta osin vastaus löytyy esim. Insinööriliiton sivuilta https://www.ilry.fi/palvelut/tyoelamahelppari/vuosiloma-ja-loman-keskeyttaminen
.
Vastattu