Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sairausajan palkka

Hei! Työsuhteeni on alkanut 16.1.2018 ja on määräaikainen 31.5.2018. Sairastuin talvella influenssaan ja jouduin olemaan töistä pois viikon verran. Huhtikuun puolessa välissä jäin pidemmälle sairaslomalle joka jatkuu edelleen ja mietin nyt että päteekö minuun 14vrk sääntö palkan maksussa koska olin työsuhteen alussa influenssassa vai katsotaanko nyt erisyystä oleva sairasloma erikseen kun työsopimusta oli ennen sairaslomaa ehtinyt kulua yli 60vrk? Entäs sitten kun on hoitanut flunssaista lasta kotona niin vaikuttaako se omiin sairasloma päiviin eli että vaikuttaako ne päivät sairas ajan palkan maksuun siten että kun 60 päivää ylittyy palkka pienenee vai vaikuttaako siihen vain omat sairasloma päivät? Kiitos:)
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 5 vuotta sitten
Jossu
Kysytty

Ensimmäisen 60 kalnteripäivän aikana voi saada sairausajan palkkaa enintään 14 kalenteripäivän ajan. Jos nykyinen sairauslomasi alkoi ennen kuin 60 kalenteripäivän karenssi tuli täyteen, se ei muutu palkalliseksi vaikka 60 päivän aika täyttyy (kvtes V luku 2 § 3 mom. soveltamisohje). Vasta 60 päivän jälkeen alkaneiden sairauslomien palkallinen aika on pitempi. Tilapäisessä hoitovapaassa ei ole karenssiaikoja. 3 ensimmäistä kalenteripäivää on palkallista kvtessin V luvun 9 §:n mukaan.
Aamu
Vastattu