Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Avopuoliso (äitipuoli) ja lapsi sairastaa

Hei, Asun taloudessa lapsieni ja avopuolisoni kanssa, joka on lapsille äitipuoli. Silloin tällöin on ollut tilanteita, että lapsi on pitänyt hakea tarhasta kun kuume on nousut ja minä olen hakenut biologisena vanhempana sillä emme ole olleet varmoja, että onko äitipuolella samoja oikeuksia olla töistä poissa. Kysymys siis kuuluu: Voiko äitipuoli olla töistä poissa kun lapsi sairastaa. Äitipuolen työehtosopimus on KVTES. -t
Kysymyksen lähetti aihealueelle Terveys 6 vuotta sitten
Tomi Sajaniemi
Kysytty

Kyllä. KVTESn V luvun 10 pykälä alkaa näin "Viranhaltijan/työntekijän lapsen tai muun hänen taloudessaan vakituisesti asuvan lapsen, joka ei ole täyttänyt 12 vuotta taikka vammaisen lapsensa sairastuessa äkillisesti, viranhaltijalla/työntekijällä on oikeus saada lapsen hoidon järjestämiseksi tai tämän hoitamiseksi tilapäistä hoitovapaata enintään neljä työpäivää kerrallaan." Kannattaa lukea koko pykälä, niin selviä myös palkalliset päivät.
Reija
Vastattu