Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Open palkka

Opettajan työ on kokopäiväinen,kun tunteja kertyy viikossa min.16h. Miten kuukausipalkka suhteutetaan,kun useimmiten tunteja kuitenkin enemmän kuin tuo 16h/vko? Jos esim. epäpätevän opettajan palkkaluokka joku vakio,niin onko kk-palkka sama riippumatta tuntimäärästä?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 4 vuotta sitten
Jyri
Kysytty

Peruskoulun ja lukion sijaisiin sovelletaan OVTES:n määräyksiä määräajaksi otetuista opettajista.

https://www.kt.fi/sopimukset/ovtes/2018/osio-b-yleissivistava-koulu-yhteiset-maaraykset/maaraajaksi-otetut

Jos kk-palkkaisella sijaisella on eri viikkoina/päivinä eri tuntimäärä sijaisuuden aikana, niin hänelle lasketaan keskimääräinen viikkotuntimäärä. Esim. jos sijaisuuden aikana on 15 koulun työpäivää ja niissä tunteja yhteensä 72, niin tunteja on keskimäärin 5*72/15=24 viikossa. Jos viikkotunteja on enemmän kuin viran opetusvelvollisuus, maksetaan kk-palkan lisäksi ylituntipalkkio opetusvelvollisuuden ylittävistä tunneista. Jos viikkotunteja on alle opetusvelvollisuuden, maksetaan kk-palkasta sama osa kuin tunnit ovat opetusvelvollisuudesta. Esim.

Jos opetusvelvollisuus on 24 ja tunteja on

  • keskimäärin 24 tuntia viikossa, maksetaan täysi kk-palkka.
  • vähemmän kuin 24 tuntia, niin saa niin monta prosenttia kk-palkasta kuin tunteja on opetusvelvollisuudesta. Jos tunteja on 18, niin palkka on 18/24=0,75 = 75 % täydestä kk-palkasta
  • enemmän kuin opetusvelvollisuus, niin maksetaan ylituntipalkkio ylimeneviltä tunneilta.

Peruspalkat https://www.kt.fi/sopimukset/ovtes/palkat-palkkiot

ella
Vastattu