Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Loman ansaitseminen

Olen töissä kaupungin palveluksessa määräaikaisesti ollut noin 3 vuotta. Sitä ennen olen ollut yksityisillä työnantajilla noin 10 vuotta. Nykyinen työnantajani (kaupunki) on laskenut näistä aiemmista työkokemuksista minulle 10 vuoden työkokemuksen, jonka myötä saan palkkaakin 8% korotuksella. Olen siis työskennellyt noin 13 vuotta samalla alalla mutta useilla eri työnantajilla. Haluaisinkin tietää, että milloin voin ansaita tuon 38 lomapäivää? Lasketaanko siihen kaikki alaan liittyvä työkokemus vai lasketaanko vain kaupungilla tehdyt työvuodet. Olen kokki. Etsin vastauksia monesta paikkaa mutta en saanut selkeää vastausta.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 5 vuotta sitten
Liisa
Kysytty

Pitkän loman saa sinä vuonna, kun työkokemuslisään oikeuttavia työvuosia on 31.3. mennessä kertynyt 15 vuotta. Työkokemuslisää kertyy kaikissa oman kunnan töissä ja muun kuin oman kunnan tehtävissä, jos ne ovat samalta ammattialalta tai niistä on työnantajan harkinnan mukaan olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä.
M
Vastattu

Edelleenkään en saanut selville että pitääkö kaiken työn olla kunnalla tehtyä eli yksityisillä tehty työ ei kelpaa?
Liisa
Vastattu

Yksityiselläkin tehty työ kelpaa, jos nykyinen kuntatyönantaja katsoo, että siitä on olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä. Saman ammatti alan tehtävistä on aina olennaista hyötyä. Ota selvää, mitä palvelusaikoja sinulle hyväksyttiin työkokemuslisään, silloin kun sait 8 % korotuksen.
Heka
Vastattu