Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Lähiesimies palkka,kvtes

Hei, Sosionomi amk olen ja sain lähiesimiehen paikan vuodeksi. Esimiestyöstä ei ole aiempaa kokemusta eikä koulutusta. Koulutukseni toki on pätevä tehtävään ja työkokemus muuten. Alaisia tulee olemaan 14-16 ja asiakkaita lähes sama määrä. Vaikeasti vammaisten palvelutalo kyseessä ja vamman taso on erilainen kullakin. Tulen olemaan tietysti vastaava ja hoidan osan päivästä (n. 5 h/päivä)hallinnollisia töitä kuten asiakastapaamiset, palvelusuunnitelmat, työvuorolistat jne jne. Palkkaus 2.444 eur/kk. Lisänä 1 viikonloppu 3 viikon jaksossa ja muutamia iltoja, pääosin aamuvuoroa. Onko palkka ok? Ta myöntänyt että palkankorotuspainetta on, arvoitus koska nostavat jos edes nostavat. Toki kokemusta nolla ja ajattelin että tässä vaiheessa ehkä jopa ok?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 5 vuotta sitten
Minä vaan
Kysytty

Jos olet ammattiliiton jäsen, niin sinun kannattaisi näyttää työsopimusta luottamusmiehelle ennen kuin allekirjoitat sen.
Erkka
Vastattu

Kiitos vastauksesta Erkka. Helpommin sanottu kuin tehty. Kuitenkin ihan uusi työsuhde mutta ehkä vielä jotain tehtävissä. Talentialta kysyin peruspalkasta. Alin mahdollinen on hieman yli 2.300 eur eli sen suhteen juuri rima ylitetty. Työvuorot ekassa 3. Viikon jaksossa siten että suurin osa klo 7:00-15:00. Yksi arki-ilta ja yksi viikonloppu yllättäen aamuvuorossa. Ei noista päätähuumaavaa lisää palkkaan tule. Soitan vielä uudelleen Talentiaan. Viimeksi siellä todettiin että sosionomi amk on riittävän pätevä lähiesimieheksi. Muitakin vastauksia mielelläni otan vastaan täältäkin.
Minä vaan
Vastattu

Pienissäkin kunnissa on akavalaisia ja siis myös Talentian jäseniä edustava JUKOn pääluottamusmies, jonka yhteystiedot saat selville kysymällä joltain kollegalta. Pääluottamusmies on ammattiliittoa paremmin selvillä paikallisesti päätetystä tehtävien vaativuuden vaikutuksesta palkkaukseen ja tietää ko. kunnassa maksettavat palkat ja sen, onko tehtäväkohtainen palkkasi oikealla tasolla alaisiin verrattuna (KVTES 9 § 1 mom. kohta 3.3). Ota yhteyttä pääluottamusmieheen. Jos hän sattuu olemaan opettaja, joudut ehkä odottamaan koulujen alkuun.
Seija
Vastattu