Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Lääkärintodistus

Hei, Lääkärintodistushan pitää toimittaa viikon kuluessa työnantajalle todistuksen kirjoittamisesta, kvtes tai menettää päivän palkan. Siellä mainitaan myös, että palkkaa ei menetä, jos lääkärintodistus tulee myöhemmin hyväksyttävästä syystä. Mitähän nämä hyväksyttävät syyt ovat? Jouduin itse yllättäen sairaalaan ja leikkaukseen ja todistuksen toimittamiseen meni reilu viikko. Jouduin sen postittamaan, koska en saanut liikkua enkä ajaa autoa selkäleikkauksen takia. Nyt palkat ottaa yhden päivän palkattomaksi vedoten tuohon viikkoon.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 5 vuotta sitten
Tietämätön
Kysytty

Palkanlaskenta ei päätä palkattomat päivästä, vaan esimies tai se, joka sairausloman myöntää. Lisäksi työntekijää pitäisi kuulla ennnen kuin päätetään pidättää päivän palkka. Pyydä luottamusmiestä selvittämään, kuka päätti ja miksi. KT Yleiskirjeen 5/2010 liitteessä 2 lukee: Soveltamisohjeen mukaan työntekijä/viranhaltija ei menetä sairausajan palkkaa, mikäli viipyminen aiheutuu hyväksyttävästä syystä. Hyväksyttävä syy voi olla esim. se, että työntekijä/viranhaltija ei sairautensa vuoksi (esim. tajuttomuus) kykene toimittamaan lääkärintodistusta viivytyksettä
Seija
Vastattu