Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Epäpätevyysalennuksen oikaisu

Kenen kuuluu tehdä oikaisu epäpätevyysalennukseen? Esimies pesi kätensä täysin ja oli siirtänyt asian perusturvajohtajalle. Hänen vastaus oli, että saattaa olla että asiaa katellaan tämän vuoden puolella jos joku kerkeää. Lisäksi perusturvajohtaja mainitsi puhelimessa, että epäpätevyysalennus oman normaali käytäntö tässä kunnassa.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 5 vuotta sitten
Epäselvyyksiä
Kysytty

Jos sinulle on tehty aiheetta epäpätevyysalennus, niin työnantajan tulee korjata palkka oikeaksi viideltä vuodelta. Ota yhteyttä pääluottamusmieheesi ja pyydä häntä hoitamaan asia. Jos et ole liittynyt, sinun pitää itse esittää palkkasaatavavaatimus työnantajalle. www.tyosuojelu.fi sivuilta löytynee neuvoja. Lue JHLn neuvot tästä osoitteesta https://www.jhl.fi/kvtesilla-tyoskenteleva-jhln-jasen-toimi-nain-jos-palkkaasi-on-vahennetty/ tai Superin juttu https://www.superlehti.fi/ajankohtaista/virheellisia-epapatevyysalennuksia-jopa-tuhansien-superilaisten-palkoissa/
Kaisa
Vastattu

Tämmöisiä juttuja on aina syytä kysellä esimieheltä ja työnantajan edustajalta kirjallisesti elikkä sähköpostilla, jotta kirjallisen vastauksen antaja joutuu vastaamaan asiallisesti, eikä voi höpistä joutavia kuten puhelimessa on mahdollista ja lisäksi hän voi jopa kieltää koskaan puhuneensa yhtään mitään.
Kalaneuvos
Vastattu