Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Ummikko

Aloitin uutena työntekijänä kunnassa toimitilahuoltajana ja tyäsopimuksessa mun työaika on 38,75h/vko. Työvuoroissa työtuntini on vkossa 42,5h,teenkö ylityötä ?ruokailu on 0,5h,mutta ei ole kerrottu että onko omaa aikaa ja saako poistua työpaikalta...ja toisinaan ei ehdi pitää sitä puolentunnin taukoa muusta puhumattakaa. Mikä on oikea tunti määrä vkossa KVES-työehtosopimuksen mukaan.?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 5 vuotta sitten
Pirjo Pekurinen
Kysytty

Yleistyöaika on 38 tuntia 45min. viikossa (Kvtes 3 luku 7 pykälä). Ruokailutaukoa ei lasketa työaikaan ja sen aikana saa vapaasti poistua työpaikalta. (3 luku 25 pykälä). Sinun pitää itsekin huolehtia siitä, että pidät ruokailutauot. Lisäksi sinulla on päivittäin 10 min pituinen työaikaan kuuluva kahvitauko (3 luku 26 pykälä). Jos lisäät viikon työaikaan ruokailutauot, niin tulee 38,75+2,5 = 41,25. Työvuoroluettelossa ei pitäisi olla ennalta suunniteltuja ylitöitä. Mutta teillä voi olla viikkoa pidempi tasoittumisjakso. Pyydä esimiestä tai luottamusmiestä kertomaan sinulle lisää työajoista. Työpaikallasi ei ole tainnut perehdytys onnistua parhaalla mahdollisella tavalla. https://www.jhl.fi/tyoelama/tyoehtosopimukset/kvtes/tyoaika-kunnissa/
Kuha
Vastattu