Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Päivärahasta

Olen vakitoimessa sairaanhoitopiirilla jolla on toimipisteitä maakunnassamme. Minut voidaan määrätä töihin näihin maakunnan toimipisteisiin ( jotka ovat kodistani noin 30-50km päässä) lyhyelläkin varotusajalla esim sairastapauksissa. Saan työmatkasta kilometrikorvaukset sikäli kun se ylittää normaalin työmatkani osuuden. Mutta nyt olen miettinyt , että olisinko oikeutettu näistä komennuksista myös päivä-/osapäivärahaan ?? Työpäiväni kesto on 8h ja työmatka on aina omaa aikaa.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 5 vuotta sitten
Rita
Kysytty

Oletko matkalaskussa laskuttanut päivärahaa? Onko sen maksamatta jättämistä perusteltu? Päivärahan saaminen riippuu siitä, onko kyseessä virkamatka vai virantoimitusmatka. Lue tämä https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset ja käy puhumassa esimiehen tai luottamusmiehen kanssa.
Seija
Vastattu