Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Takautuvasti palkan maksu

Hei olen ollut maatalousyrittäjänä 13 vuotta ja lypsänyt lehmiä kohta 15 vuotta . Kun lopetin yrittäjyyden 2013 niin sen jälkeen vuoden 2015 alkaen olen tehnyt maatalouslomittajan hommia jonkin verran. Nyt eräs työntekijä lomatoimistossa mainitsi että minullahan pitäisi olla korkeampi palkka kun kokemusta reilusti yli 10 vuotta . No nyt nyt ovat luvanneet maksaa takautuvasti 2 vuoden palkat ,mutta ystäväni oli sitä mieltä että kunnan pitäisi maksaa takautuvasti viideltä vuodelta sisältäen viivästyskoron , eli onko se kaksi vain viisi vuotta ? Ja pitäisikö kokemuslisän olla 8% niin kuin jostain luvin ,nyt on maksettu 12€ tunnilta palkkaa.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 5 vuotta sitten
Sirpa Väinämö
Kysytty

Yritystoiminnasta voidaan hyväksyä työkokemuslisään oikeuttavaan palvelusaikaan enintään 5 vuotta ja siitä pitää esittää luotettava kirjallinen selvitys. Se tulisi esittää kuukauden kuluessa palvelussuhteen alkamisesta. Jos em. selvitys esitetään takautuvasti, niin sen perusteella tulevaa työkokemuslisää maksetaan enintään kahden vuoden ajalta siitä, kun selvitys esitetään työnantajalle. (KVTES 2. luku 12 § 2 mom.). Jos olet esittänyt em. selvityksen työsuhteen alussa eikä sinulle ole maksettu edes 5 vuoden perusteella 3 % työkokemuslisää, niin ota yhteyttä luottamusmieheen.
M
Vastattu