Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Varahoidot

Hei. Työskentelen perhepäivähoitajana. Ryhmäni on täynnä eli 4 lasta. Voiko työnantaja velvoittaa minut ottamaan varahoitoon lapsia, vaikka minulla on kaikki nuo 4 omaa hoitolasta paikalla? Vai voinko kieltäytyä vedoten lakiin..
Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 5 vuotta sitten
Eva
Kysytty

Et voi suoralta kädeltä kieltäytyä, koska työnantajalla on työnjohto-oikeus ja työnantajan tulkinnat ovat oikeita niin kauan, kunnes ne todistetaan vääriksi. Minun mielestä mahdollisuus lyhytaikaisesti ylittää henkilöstömitoitus koskee vain päiväkoteja. KVTES:ssa sanotaan perhepäivähoitajia koskevassa liitteessä (KVTES liite 12, 4 §, 3. kohta), että Hoitopaikkoja varattaessa ja lapsia hoitoon sijoitettaessa otetaan huomioon mm. päivähoitolain ja -asetuksen säännökset, joiden mukaan samanaikaisesti voi olla hoidossa enintään 4 ½ lasta. Lain em. ½ tarkoittaa esikoululaista tai peruskoulun aloittanutta lasta.". Jos olet liittynyt liittoon, ota yhteyttä luottamusmieheen. Muussa tapauksessaneuvottele ensin esimiehesi kanssa. Pyydä näyttämään ao. lainkohdat ja kysy miksi lapsia ei voi viedä varahoitoon kunnan päiväkotiin. Kysy apua työsuojeluvaltuutetulta.
bella
Vastattu