Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Työkokemuslisät

Olen ollut Helsingin kaupungilla töissä n. 5,5 vuotta, ja taloon tullessani oli alla kaupan alan töitä n. 5v. Silloin työkokemuslisää kysyessäni sanottiin ettei kaupan alan töistä lisää saa. Olin siis asiakaspalvelutehtävissä niin kaupassa kuin nyt kaupungilla. Kuitenkin kollegoiden kanssa jutellessa selvisi, että he ovat saaneet myös kaupan alalta kokemuslisät. Olen kysynyt kolmelta esimieheltä vuosien varrella lisistä saaden aina kieltävän vastauksen. Nyt tämän vuoden alussa kysyin jälleen uudelta palvelupäälliköltä asiaa, koska näin vuoden alusta voimaan tulleen päätöksen jolla mikä tahansa asiakaspalvelun kokemus hyväksiluetaan. Vastaus oli että koska olen kysynyt lisiä aikaisemmin, ei kokemuslisää takautuvasti enää makseta. Enkä saa tästä lähtien edes sitä 10 vuoden lisää joka minulle olisi kuulunut. Voiko siis olla että aikaisemmin on mielivaltaisesti saanut vaan päättää kuka lisät saa ja kuka ei? Jäi epäilyttämään että meneeköhän taas ihan kaikkien sääntöjen mukaan.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 5 vuotta sitten
Tiina
Kysytty

Muun työnantajan kuin palvelus hyväksytään työkokemuslisään oikeuttavaksi ajaksi, jos siitä työnantajan harkinnan mukaan on olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä. Työkokemuslisäpykälän (II luku 12 §) 1 momentin soveltamisohjeessa todetaan: Samasta ammattialasta katsotaan olevan olennaista hyötyä. … Olennaisen hyödyn arviointiin sisältyy toimivaltaisen viranomaisen harkintaa. Olennainen hyöty ratkaistaan tapauskohtaisesti. Samankaltaisissa tapauksissa noudatetaan yhtenäistä käytäntöä. Pyydä luottamusmiestä selvittämään työkokemuslisäasiaasi. Jos et ole liittynyt liittoon, niin ota selvää, löytyykö kunnasta työkokemuslisähakemuslomake, jolla voisit hakea 10 v. työkokemuslisää ja lähettää sen ao. viranahaltijalle. Jos ei löydy hakemusta, lähetä palvelupäällikölle sähköpostia.
Kepa
Vastattu

Helsingin kaupunki on niin suuri työnantaja , että työntekijöiden tasapuolinen kohtelu edellyttää, että kaupungissa on ohjeet siitä, mitä tarkoittaa sama ammattiala ja olennainen hyöty eri tapauksissa. Näitä ohjeita on kaikkien työkokemuslisiä myöntävien noudatettava koko kaupungissa, muuten henkilöstöä ei kohdella tasapuolisesti. Luottamusmies tietää ne ja tuskin ne ovat salaisia, joten ovat myös työntekijöiden luettavissa. Kysy.
Ag
Vastattu

Helsingin kaupungilla ei välttämättä makseta palveluslisää EDES samassa työssä, samalla työnantajalla (Helsingin kaupunki), samalla toimialalla tehdystä työstä. Tämän voi palkkasihteeri päättää oman mielensä mukaan.
mielivaltaa
Vastattu

Ainakaan meidän kunnassa palkanlaskija ei päätä työkokemuslisistä, vaan laskee muiden tekemien päätösten perusteella. Esimies päättää noudattaen annettuja ohjeita samasta ammattialasta ja olennaisesta hyödystä. Talpan tiedotteen mukaan näin menetellään myös Helsingissä (http://www.talpatiedottaa.fi/media/ladattavat/palkkahallinnon-muistilista__tiedote.pdf). Helsingissäkin aikaisempi palvelusaika omassa kunnassa missä tahansa tehtävässä lasketaan työkokemuslisään oikeuttavaksi ajaksi. Jos sinun kohdalla näin ei ole menetelty, puhu ensin esimiehesi kanssa ja ota tarvittaessa yhteyttä luottamusmieheesi (jos olet liittynyt liittoon), sillä tätä kautta ongelma ei ratkea.
Lissu
Vastattu