Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kouluspäivän työaika

Hei! Meillä on koulutuspäivä noin 30 kilometrin päässä työpaikasta. Meitä kiinnostaisi tietää onko matka-aika työaikaa? Koulutuksesta ei voi kieltäytyä, se on siis työnantajan järjestämä. Työantaja on järjestänyt bussi kuljetuksen koulutus paikalle. Toinen kysymys. Olemme yleistyöajassa ja siihen kuuluu ymmärtääkseni puolentunnin ruokatauko joka on omaa aikaa. Koulutuspäivänä meille on kumminkin laitettu tunnin ruokatauko joka on omaa aikaa. Voiko työnantaja laittaa tunnin tai vaikka kahden tunnin ruokatauon vaikka yleistyöaikaan kuuluu vain puolentunnin ruokatauko?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 5 vuotta sitten
Marko Nykänen
Kysytty

Tarkistakaa, paljonko teille on merkitty työaikaa työvuorolistaan ko. päivänä. Jos matka-ajassa tai ruokailutauossa on ongelmia, ottakaa yhteyttä (pää)luottamusmieheen. Koska työnantajan määräämä koulutus luetaan työajaksi, niin minun mielestä ko. työpäivä alkaa siitä, kun työntekijä saapuu työnantajan määräämään lähtöpaikkaan, ja päättyy, kun kuljetus palaa takaisin. Koulutusta koskeva kohta III luvun 4 §:ssä on muuttunut 2018 ja soveltamisohjeessa todetaan mm.: Sopijaosapuolet suosittelevat, että työpaikoilla käydään lävitse koulutustilaisuuksiin osallistumista koskevat periaatteet ja menettelytavat tarpeettomien epäselvyyksien välttämiseksi (KT:n yleiskirjeen 2/2018 liite 1). Siispä koska epäselvyyksiä on syntynyt, niin kysykää esimiehiltä ja pääluottamusmiehiltä, miksi uusista periaatteista ja menettelytavoista ei ole tiedotettu teille, vai eikö niistä ole edes sovittu.
Leeni
Vastattu