Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Työkokemuslisä puuttuu

Olen työskennellyt kuntayhtymällä vuodesta 2003 sairaalahuoltajana. Vuosi sitten aloin opiskelemaan terveydellisistä syistä terveydenhuollon sihteeriksi. Nyt aloitin uudessa työssä, samalla työnantajalla. Palkkakuittiani katsellessani huomasin että työkokemuslisät ja henkilökohtaiset lisät oli hävinneet. Olin käsittänyt että kun on sama työnantaja työtehtävästä riippumatta niin lisät säilyisi. Vai olenko käsittänyt jotakin väärin?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 5 vuotta sitten
Liisa Nieminen
Kysytty

Työkokemuslisä säilyy, vaikka vaihtaa tehtävää saman kunnan sisällä. Pyydä korjausta. Kysy henkilökohtaisesta lisästä esimieheltäsi tai siltä, jonka kanssa sovit uuden työsopimuksen. Henkilökohtaista lisää voidaan alentaa silloin, kun kysymyksessä on tehtävien olennaisesta muuttumisesta aiheutuva palkkausperusteiden uudelleen arviointi (KVTES II luku 11 § 5 mom.). Lainaan Tehyn palkkausopasta: Välttämättä se, että työntekijä siirtyy tehtävästä toiseen, ei ole peruste alentaa henkilökohtaista lisää. Jos lisän maksamisen peruste on olemassa myös uudessa tehtävässä, lisän maksamista tulee jatkaa. Jos lisän maksamisen peruste poistuu uuden tehtävän myötä, esimerkiksi henkilökohtaista lisää on maksettu hyvästä ammatinhallinnasta liittyen tiettyyn tehtävään, jota työntekijä ei enää tee, voi työnantajalla olla peruste alentaa tai poistaa henkilökohtainen lisä. Jos asia ei selviä, pyydä apua luottamusmieheltä.
EE
Vastattu

Ei säily työkokemuslisät, jos TES vaihtuu. Kuulemma. Helsingin kaupungin mukaan heillä KVTES alla ansaitut kokemuslisät eivät siirry mukana kun uusi työ onkin OVTES alla. Outoa, mutta ilmeisesti rahat on niin tiukalla, että pitää kaikki mahdollinen (jollain perusteella) nyhtää pois työntekijän palkasta. Lojaalisuudesta ei palkita.
hyväksikäyttöä
Vastattu

Opettajien Ovtes:n vuosisidonnainen lisä on eri asia kuin kvtes:n työkokemuslisä. Vuosisidonnaiseen lisään oikeuttavaan aikaan luetaan vain aika opettajan tai rehtorin tehtävissä tai tehtävissä, joista on olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä.
Tiili
Vastattu