Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Virheellinen epäpätevyysalennus takautuvasti

Hei Olen ollut kunnalla epäpätevänä lastenhoitajana vuodet 2011-2017 peräkkäisissä määräaikaisissa työsuhteissa. Hain kunnalta oikaisua virheelliseen epäpätevyysalennukseen ja sain oikaisun ainoastaan vuosilta 2015-2017, perusteluna oli, että näitä vuosia aikaisemmat määräaikaiset työsuhteet ovat päättyneet yli kaksi vuotta sitten. Onko tämä oikea menettely ja eikö kunnalla ole mitään vastuuta korvata liian pientä maksettua palkkaa koko ajalta vuodesta 2012 lähtien?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 5 vuotta sitten
Henri
Kysytty

Työntekijän riidaton palkkasaatava vanhentuu 2 vuoden kuluttua työsuhteen päättymisestä. Kunta ei noudattanut 5 vuoden vanhentumisaikaa, koska se katsoo että "epäpätevyysalennusta" koskeva Kvtes:n määräys ei ole tulkinnanvaraisen. Ko. määräys muuttui 2012 ja siitä annettiin silloin KT:n yleiskirjeellä soveltamisohjeet kunnille ja työntekijäjärjestöille, joita kaikkia eivät sitten huomanneet noudattaa. Kysele ammattiliitostasi, niin saat oikean vastauksen.
Kati
Vastattu