Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Selkeyttä opettajan sijaisen tuntipalkkaan

Mitkä ovat virkaehtosopimuksen 2018/2019 minimipalkat yhden maisterin yliopistotutkinnon valmiiksi suorittaneelle ja toisen maisteritutkinnon lähes valmiiksi suotittaneelle muodollisesti epäpätevälle sijaiselle (ei pedagogisia) hänen sijaistaessaan 1. Luokanopettajaa (1-6lk) 5 päivänä tai alle ts tuntipalkalla: kuukausipalkalla: 2. Aineenopettajaa 7-9 lk tuntipalkalla: kuukausipalkalla: 3. Aineenopettajaa lukiossa tuntipalkalla: kuukausipalkalla: Olin yhteydessä sijaisuuksista Uudellamaalla erääseen kaupunkiin ja sijaisille maksettavat tuntikorvaukset alkavat 15 eurosta. Ymmärtääkseni sopimuksen mukainen minimi on yli 20 euroa.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 5 vuotta sitten
Epätietoinen
Kysytty

Jos olet jonkun akavalaisen ammattiliiton jäsen, soita kunnan/kaupungin opettajien luottamusmiehelle, niin hän laskee sinulle kaikki vaihtoehdot, eikä sinun tarvitse lukea tätä pitemmälle. Vähimmäiskuukausipalkkasi 1.12.2018 asti silloin kun viranhaltijan sijaisena opetat täsmälleen opetusvelvollisuuden verran ja sijaisuus kestää yli 5 koulun työpäivää löytyy yläkoulussa palkkataulukon kohdasta Lehtori, ylempi korkeakoulututkinto I kalleusluokka 2324,46 € ja II kalleusluokka 2302,48 € sekä alakoulussa Luokanopettaja, korkeakoulututkinto tai lastentarhanopettajan tutkinto I kl 2079,41 € ja II kl 2059,91 € (tuntiopettajan kk-palkat ovat samat). Jos tunteja on vähemmän kuin opetusvelvollisuus, niin kk-palkka on yhtä monta prosenttia täydestä kuin tunnit opetusvelvollisuudesta ja jos sijaisuus ei kestä koko kuukautta, niin maksetaan päiväpalkka kultakin kalenteripäivältä (ma-su) se lasketaan jakamalla kk-palkka ao. kuukauden kalenteripäivien määrällä. Luokanopettajana sinun yhden päivän palkka I kalleusluokassa marraskuussa oli 2079,41/30=69,31 €. Kun sijaisuus kestää enintään 5 koulun työpäivää, niin maksetaan sivutoimisen tuntiopettajan tuntipalkkio/oppitunti. Se lasketaan päätoimisen tuntiopettajan kk-palkasta siten, että ensin kk-palkka kerrotaan luvuilla 0,94 ja 0,83 ja jaetaan opetusvelvollisuudella. Sen jälkeen tulos kerrotaan luvulla 12 ja ja jaetaan luvulla 38. Luokanopettajan sijaisena I kalleusluokan kunnassa se on sinulle 0,94*0,83*2079,41/24*12/38=21,35 €€/oppitunti. Opetusvelvollisuudet esim. täällä https://www.oaj.fi/tyoelamaopas/tyoaika/kunnalliset-peruskoulut/opetusvelvollisuudet/ ja Peruspalkat https://www.oaj.fi/tyoelamaopas/palkka/palkat-ja-palkkiot/
laskija
Vastattu