Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Ylityökorvaus aikana

Yleistyöaika, 38h45min/vko, päivittäinen työaika 7h45min. Viikolla muut työpäivät normaalin pituisia, mutta yksi päivä klo 5.30-22.30. Paljonko tästä tulee aikana korvausta?
aihealueelle Työaika 5 viikkoa sitten
Hanne
Kysytty 5 viikkoa sitten
Hanne
Päässä laskien vuorokautista ylityötä oli 9 tuntia, josta ylityökorvaus on 17 h, ja viikoittaista ylityötä 15 min, josta korvaus 22,5 min silloin, jos työajan tasoittumisjakso oli 1 viikko ja ylityö oli työnantajan määräämää ja vahvistetussa työvuorolistassa oli kaikkina päivinä 7 h 45 min. Lue KVTES:n III luvun 14 § 1 mom. ja 16 § 1 mom. ja tarkista laskuni.
päässälakija
Vastattu 5 viikkoa sitten
päässälakija

Heti kun painoin Lähetä-nappia, huomasin, että jos olit töissä 5.30-22.30, on siinä välissä varmaankin ollut ainakin yksi ruokailutauko, jolloin vuorokautinen ylityö on vähemmän kuin 9 tuntia. Jos ruokailutaukoa oli puoli tuntia, niin ylityökorvaus oli päässä laskien 16 h.
päässälaskija
Vastattu 5 viikkoa sitten
päässälaskija