Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Lisäkysymys: Selkeyttä opettajan sijaisen tuntipalkkaan

Kiitokset selkeästä vastauksesta. Tarkentavana kysymyksenä: 1. sovelletaanko tätä samaa palkkataulukon kohtaa "Lehtori, ylempi korkeakoulututkinto I kalleusluokka 2324,46 €" lukion sijaisuuksiin? 2. Vaikuttaako sijaistettava aine yläkoulussa/lukiossa korvauksen suuruuteen a. kuukausipalkan osalta b. jos minimipalkka kaikille aineenopettajille yläkoulussa ja lukiossa sama, niin alle 5 päivän sijaisuuksissa erot syntyvät ainekohtaisen opetusvelvollisuuden tuntimäärän osalta ?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 5 vuotta sitten
M
Kysytty

1) Opettajien peruspalkat ovat oppilaitoskohtaisia. Lukiossa on eri palkat kuin peruskoulussa. Ne löytyy esim. https://www.kt.fi/sopimukset/ovtes/palkat-palkkiot ja sieltä tiedostosta palkat ja palkkiot 1.12.2018 Otsikon Osio B liite 2 lukio alta Lehtori/korkeakoulututkinto I kalleuluokka 2 453,80 € ja II kl. 2 430,62 tai Tuntiopettaja/korkeakoulututkinto I kl. 2 345,28 ja II kl 2 323,10. 2) Lehtorin peruspalkka on kaikissa aineissa sama, mutta ylituntipalkkio riippuu opetusvelvollisuudesta ja sen takia enintään 5 työpäivän sijaisen tuntipalkka riippuu opetusvelvollisuudesta, koska se lasketaan peruskoulun tai lukion aineenopettajan ylituntipalkkiosta, joten esim. matematiikan sijainen tienaa enemmän per tunti kuin liikunnan sijainen
laskija
Vastattu