Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Minimityössöoloaika osittaisella virkavapaalla, jotta vuosilomasta ei vähennetä

Toimin vakinaisena täysipäiväisenä laboraattorina HUSLABissa. Suunnittelen osittaisen, n. 2 kk pituisen virkavapauden pitämistä niin, että vuosilomasta ei kuitenkaan tehtäisi vähennyksiä. KVTES:ssä lukee niukasti (IV luku Vuosiloma, 3 § Täysi lomanmääräytymiskuukausi, 1 mom.): "Täysi lomanmääräytymiskuukausi on lomakautta edeltävän lomanmääräytymisvuoden sellainen kalenterikuukausi, jonka aikana viranhaltija/työntekijä on ollut työssä vähintään 35 työtuntia tai 14 työpäivää ja jonka aikana yhtäjaksoinen palvelussuhde on kestänyt vähintään 16 kalenteripäivää." Millä tavalla näitä vaihtoehtoisia 35h/kk tai 14pv/kk sovelletaan? Jos olen työssä 35h/kk, saanko täydet lomakertymät? Jos 35h/kk riittää, pitääkö työtunnit suunnitella jollakin tietyllä tavalla: täysiä työpäiviä tms.? Riippuuko soveltaminen työnantajasta? Työnantajan taholta en toistaiseksi ole saanut asiaan tyhjentävää vastausta.
aihealueelle Lomat ja vapaat 6 kuukautta sitten
Eeva Auvinen
Kysytty 6 kuukautta sitten
Eeva Auvinen
Vuosilomapäiviä kertyy niiltä kuukausilta, joilla jompikumpi vaihtoehdoista toteutuu. Jos kuukaudessa on vähintään 35 työtuntia (jolloin työpäivien määrä ei vaikuta) tai vähintään 14 työpäivää (jolloin työpäivien pituus ei vaikuta), niin se on lomanmääräytymiskuukausi. Lomanmääräytymiskuukaudesta ei tietääkseni voi olla paikallisia poikkeuksia. Jos et ole hakemassa osittaista hoitovapaata, niin työnantaja päättää, myöntääkö osittaista virkavapaata ja millaisin työajoin osa-aikaisuus toteutetaan.
Jompikumpi
Vastattu 6 kuukautta sitten
Jompikumpi