Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Osaikatyö

Olen ruokapalvelutyöntekijä ja tehnyt yli 30v keittiötöitä niin mikä on oikea tuntipalkka ja ikälisät nytten teen 6 t työpäivää kun ei näistä asioista ota selvää sit mitenkään!?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 5 vuotta sitten
Satu eskelinen
Kysytty

KVTES:n mukaan tuntipalkkaa maksetaan vain enintään 12 päivää kestävissä palvelussuhteissa. Muille maksetaan kuukausipalkkaa - myös osa-aikaisille. Kokoaikaisen ruokapalvelutyöntekijän peruspalkka on 1 740,54 € kuukaudessa (KVTES liite 6). Tehtäväkohtainen palkka voi olla sitä korkeampi. Osa-aikaisen työntekijän kk-palkka on yhtä monta prosenttia täyden työajan palkasta kuin osa-aikatyön tuntimäärä on täydestä tuntimäärästä. Esim. jos tekee 30 tuntia viiikossa ja täysi työaika on 38,75 tuntia, niin palkkaprosentti on 100*30/38,75=77,4 %. Työkokemuslisä on 10 palvelusvuoden jälkeen 8 % tehtäväkohtaisesta palkasta. Yleistyöaikaa tekevän työntekijän tuntipalkka lasketaan jakamalla varsinainen palkka luvulla 163. Tuntipalkkaa tarvitaan työaikakorvausten maksamiseen. Jos et saa selvää palkkalaskelmastasi, niin pyydä esimiestä selittämään tai soita palkalaskijalle. Palkkauksesta voi lukea esim. täältä https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/palkkaus
pp
Vastattu