Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Lomien pitäminen ennen äitiyslomaa

Hei, Jäisin äitiyslomalle 5.6.19 vakituisesta työsuhteesta ja minulle on kertynyt 28 lomapäivää. Haluaisin jättää lomapäiviä mahdollisimman paljon, mieluiten kaikki jos mahdollista äitiysloman loppuun pidetäväksi jolloin toki myös uudet lomat ovat kertyneet. Voiko työnantaja määrätä kaikki lomat pidettäväksi ennen äitiyslomaa? Esimieheni puhui jotain mahdollisista säästövapaiden jättämisestä, mutta sanoi ettei voi luvata niitä pidettäväksi äitiysloman loppuun toisen loman perään, koska muutenkin kesälomakausi menossa kun palaan. Kiitos jo etukäteen!
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 5 vuotta sitten
Mammaloma 2019
Kysytty

Työnantaja voi määrätä vuosilomaa pidettäväksi 2.5.2019 alkaen, MUTTA KVTES vuosilomaluvun 9 § määrää, että Ennen loman ajankohdan määräämistä viranhaltijalle/työntekijälle on varattava tilaisuus esittää mielipiteensä loman ajankohdasta. Työnantajan on mahdollisuuksien mukaan otettava huomioon työntekijöiden/viranhaltijoiden esitykset ja noudatettava tasapuolisuutta lomien sijoittamisessa. Joten sinunkin pitää saada esittää toiveesi vuosiloman ajankohdasta ja osan säästämisestä (silloin kun sitä kysytään muiltakin työntekijöiltä). Voit siis esim. ehdottaa, että sinulle määrätään osa tämän vuoden lomaa joskus äitiysvapaan palkallisen ajan jälkeen tai KVTESin vuosilomaluvun 7 § 5 mom. mukaisesti vasta äitiysvapaan jälkeen. Jos jäät vanhempainvapaalle suoraan äitiysvapaan jälkeen, niin loma tulee sen aikana. Loman määrääminen äitiysvapaan tai vanhempainvapaan päälle tapahtuu niin, että työnantaja keskeyttää muodollisesti vapaan loman ajaksi ja maksaa lomapaikka niin monelta päivältä, kuin vuosilomaa on. Lue KT Kuntatyönantajan ohjeista kohdat Vuosiloman myöntäminen henkilön ollessa pitkällä työ- tai virkavapaalla ja Äitiysloma tai isyysvapaa sekä Vuosiloman säästämisestä sopiminen. Ne ovat täällä https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma. Jos esimiehen kanssa tökkii ja jos olet liittynyt liittoon, niin pyydä luottamusmiestä selvittämään, kohdellaanko sinua tasapuolisesti loman sijoittamisessa ja säästämisessä.
Katja
Vastattu