Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Ikälisistä

Onko työehtosopimuiksen mukaista evätä kokemuslisä jos aikaisemmin on toiminut toisen kunnan palveluksessa lähihoitajana pitkälle demenroituneiden vanhusten parissa.ja nyt on työskentelee päiväkodissa lastenhoitajana? 
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 5 vuotta sitten
Arto  Karioja
Kysytty

Työkokemuslisää kartuttaa muun työnantajan palveluksessa hankittu työkokemus, jos siitä on olennaista hyötyä nykyisessä tehtävässä. Samasta ammattialasta katsotaan aina olevan olennaista hyötyä (KVTES 2. luku 12 §). Nykyinen työnantajasi on harkinnut, että vanhusten hoito ja lasten hoito päiväkodissa eivät ole joko saman ammattialan tehtäviä tai vanhusten hoidosta ei ole olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissäsi. Pyydä esimiestä selittämään.    Jos esimiehen selitys ei vakuuta, kysy luottamusmieheltä, onko työnantaja noudattanut samankaltaisissa tapauksissa yhtenäistä käytäntöä eli onko sinua kohdeltu samoin kuin muita vastaavassa tilanteessa olleita.
ab
Vastattu

työnantajan päätöksellä ei esim. samassa työssä, samalla työnantajalla kerry "päivääkään". Pelkkää mielivaltaa, jolla pyritään säästämään palkkakuluissa. Valitettavasti tällainen oikeus mielivaltaan on annettu KVTESissä. Otan osaa.
mielivaltaa
Vastattu