Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Takautuvat lomat

Olen ollut kunnan palveluksessa kohta 10 vuotta. Toimitin vasta nyt(syystä tai toisesta) edellisestä työpaikasta työtodistuksen kunnalle.edellinen työ oli saman alan työtä kuin mitä nyt teen eli on edellytys kartuttamaan kokemuslisääni. työkokemusta on 3,5 vuotta edellisestä työstä. Onko minulla mahdollista saada takautuvasti 10 v kokemuslisä siitä lähtien kun 10 v on täyttynyt. Ja onko mahdollista saada takautuvasti kertyneet lomat? 10 vuoden kokemushan tuo 2 lomapäivää /vuosi lisää. Eli minulla olisi n.3 lta vuodelta tavallaan pitämättä ne 2 päivää. Sen verran olen saanut esimieheltä vastausta että kokemusaika lisätään minun tietoihin palkkajärjestelmässä mutta takautuvasti en saisi mitään ja seuraavan kokemus lisän saisin vasta huhtikuussa kun nykyisessä työpaikassa tulee 10 v täyteen. Meneekö tämä näin oikein?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 4 vuotta sitten
Tuula
Kysytty

KVTES:n II luvun 12 §:n 2 momentin määräyksen mukaan sinulle tulee maksaa 10 vuoden työkokemuslisää takautuvasti enintään kahden vuoden ajalta työtodistuksen esittämisestä lukien (TTES.ssä on lyhyempi aika). Jos esitit työtodistuksen helmikuussa 2019 ja sen perusteella 10 palvelusvuotta täyttyy 2 vuotta sitten tai aikaisemmin, niin 10 vuoden työkokemuslisää pitää maksaa takautuvasti maaliskuun 2017 alusta lukien. Vuosilomakin pitää korjata takautuvasti. KVTES:n vuosilomasaatavien vanhenemisaika on joko 2 v tai sama kuin palkkasatavilla. En muista kumpi.  Käy lukemassa em. pykälää esimiehellesi ja ota selvää kenelle on delegoitu työkokemuslisistä päättäminen kunnassanne tai ota yhteyttä luottamusmieheen.
muisti
Vastattu