Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Koeaika 6 kk:tta käytön ehdot

Hei, työsopimuslaki sanoo 4 §:ssä, että koeaika voi olla enintään 6 kk:tta. Tein työnantajana lähes puolentoista vuoden määräaikaisen työsopimuksen, johon asetin 6 kk:n koeajan ko. lain kohtaan perustuen. Nyt kuitenkin joudun purkamaan määräaikaisen työsuhteen koeaikana työntekijän työtehtävään soveltumattomuuden takia. Hänen kanssaan on käyty huomattavan monta kertaa läpi työaikojen noudattamista ja työtehtävän suorittamista ja näistä huolimatta asiat eivät suju ja joudun esimiehenä katsomaan koko ajan työntekijän perään, opastamaan oikeanlaiseen työntekoon jne. Eli perusteita purkuun on.  Mutta jäin nyt miettimään, että onko tuo työsopimukseen asettamani 6 kk:n koeaika laillinen. Laissa ei ole kohdennettu erikseen mitään ehtoja ko. ajan käyttöön, mutta v. 2015 julkaistussa KT Kuntatyönantajan julkaisussa " Kunnallisen esimiehen työsuhdeopas" 6 kk:n koeajasta lukee, että se voi olla, jos työnantaja on järjestänyt työntekijälle erityisen, yhdenjaksoisesti yli neljä kuukautta kestävän työhön liittyvän koulutuksen. Koulutuksella tarkoitetaan tavanomaista työhönperehdyttämistä vaativampaa teoreettisten tai käytännön tietojen opastamista työntekijälle.    Mikä on laillisesti oikein?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 5 vuotta sitten
Sanna Esimies
Kysytty

Koeajan pituus on muuttunut työsuhdeoppaan ilmestymisen jälkeen. Se on enintään 6 kk ja alle vuoden pituisissa määräaikaisissa palvelussuhteissa enintään puolet palvelussuhteen kestosta. 
Kepa
Vastattu

Kiitos paljon! Tuohon päädyimme itsekin, kun tuon oppaan jälkeen tuotetuissa materiaaleissa puhutaan vaan 6 kk:n ajasta. Tuli kuitenkin olo, että asiaa tulee varmennella.
Sanna Esimies
Vastattu

miksi et kysy esimiesten edustajalta: Hr-neuvonnasta? Epäilyttääkö oma ammattitaito vai oletko suhmuroimassa jotain ihan isseksesi? Työntekijälläkin on oikeuksia.

oh hoh
Vastattu