Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Irtisanoutuinen ja lomaraha sekä paikallinen järjestelyvaraerä

Olen irtisanoutunut 11.3.2019 lähtien erään kunnan palveluksesta. Minulle oli kertyneitä lomapäiviä 26 pv. Pidin lomaa 10 pv ja minulle sovittiin maksettavaksi 16 pv palkkaa. 30.3.2019 sain viimeisen palkkaerän jossa minulle ole maksettu 16 pv palkka, muttei lainkaan lomarahaa?

Lisäksi paikallisneuvotteluissa vt. virkani palkkaa korotettiin ja sovittiin maksettavaksi paikallisesta järjestelyvaraerästä 450 €/kk korkeampaa palkkaa  takautuvasti 1.1.2019 lähtien (Kunnahallituksen hyväksymä päätös). Ymmärtääkseni minulle kuuluu maksettavaksi ajalta 1.1.-11.3.2019 järjestelyvaraerää?  

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 4 vuotta sitten
Anne Muurinen
Kysytty

Ehdotan, että ensin pirautat palkanlaskijalle ja kysyt, onko lomarahaa ja takautuvaa palkankorotusta vielä tulossa. Jos ilmenee, että ei ole, niin laitat viestiä entiselle esimiehelle ja kysyt, miksi ei ole ja minkä pykälän perusteella. Jos sekään ei tuota tulosta, niin sitten yhteyttä paikalliseen luottamusmieheen, jos olet ammattiliiton jäsen.

Lomaraha maksamisesta KVTES IV luku 18 §.

Mikäli palvelussuhde on päättynyt ennen heinäkuun palkanmaksuajankohtaa, lomaraha lasketaan palvelussuhteen päättymistä edeltävän täyden kalenterikuukauden varsinaisesta kuukausipalkasta (--)

Lomarahaa ei makseta lomakorvaukseen, jos viranhaltija/työntekijä jättää irtisanomisajan noudattamatta, (--)

Ehdotus
Vastattu