Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Yötyö

Hei, olen töissä vuoropäiväkodissa missä alkaa yövuorot...kun teen yövuoron 20-05 niin milloin voin aloittaa seuraavan työvuoron? Entäs kun työvuorolista päättyy juuri kyseisen yön aikana (su-ma yö), kuinka toimin jos yövuoro minusta riippumattomista syistä peruuntuu? Olen yleistyöajan piirissä joten yövuoroani ei ilmeisesti voi suunnitella yli 9 tunnin?

-Jenni-

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 5 vuotta sitten
Jenni
Kysytty

Yleistyöajassa säännöllinen työaika on enintään 9 tuntia vuorokaudessa. Siitä voidaan poiketa paikallisella sopimuksella. Pyydä nähdä, jos sellaista kerrotaan.

Jokaisen työvuoron alkamista seuraavan 24 tunnin aikana pitää yleistyöajassa olla vähintään 11 tunnin pituinen keskeytymätön lepoaika eli vuorokausilepo. Sitä voi lyhentää tilapäisesti työaikalaissa ilmenevistä syistä. Lyhennys pitää korvata mahdollisimman pian. (KVTES III luku 2 § 1 mom. -> työaikalaki 29 §).

Vahvistettua työvuoroluetteloa saa muuttaa vain viranhaltijan/työntekijän suostumuksella tai perustellusta syystä. Työtuntien muodostuminen ylityöksi tai vahvistetun työvuoroluettelon työtuntien alittuminen ei sinänsä ole tässä tarkoitettu perusteltu syy. (KVTES III luku 28 § 2 mom.)

Työnantaja ei saa muuttaa tai peruuttaa työvuoroa enää sen jälkeen kun työvuoro on alkanut tai työntekijä on jo saapunut työvuoroon esim. silloin, jos lapsia ei olekaan paikalla koko työvuoron ajan tai ollenkaan. Työntekijälle voidaan silloin määrätä muuta työtä peruuntuneen vuoron ajaksi.

JHL työvuoroluettelon muuttamisesta https://www.jhl.fi/wp-content/uploads/2018/05/tyvuoroluettelon-muuttaminen_jhl.pdf

Kysele lisää luottamusmieheltä tai työsuojeluvaltuutetulta.

KK
Vastattu