Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Ylityökysymys

Yleistyöajassa: 

Maanantaina (suunniteltu työvuoro 7:15-14:45) työnantaja pyytää jäämään ylitöihin, jo työvuoron alettua, kun työkaveri ei tulekaan takaisin töihin lääkärikäynniltään. Lopulta päivälle tulee pituutta lisää 40 minuuttia (toteutunut työvuoro 7:15:15:25). Otan tästä saman viikon torstaina 40 minuuttia pois, kun sinä torstaina huomaan, että ne pystyn silloin ottamaan (en siis ennalta sovitusti).

Onko tämä 40 minuuttia ollut kokonaan ylityötä vai ei?  (Kvtes: Yleistyöajassa lisätyötä voi muodostua vain arkipyhäviikoilla.)

Miten tästä kuuluu saada korvaukset kun ne annetaan aikana?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 5 vuotta sitten
Ylityö vai ei
Kysytty

Yleistyöajassa vuorokautinen ylityöraja on 8 tuntia tai tätä korkeampi työvuoroluetteloon merkitty tuntimäärä, kuitenkin enintään 9 tuntia. Viikoittainen ylityöraja on 38 tuntia 45 minuuttia. Viikkoa pidemmässä tasoittumisjaksossa se on kullekin viikolle suunniteltu työaika. Määräykset löytyy KVTES III luvun 14 § 1 momentista.

 Jos sinulle tuli vuorokautista tai viikkoylityötä, niin korvaus oli 50 % ja ylityövapaaseen tulee vastaava korotus (16 §)

 Tässä pahin tulkinta:

Jos sinulla oli maanantaina työaikaan kuulumaton 30 min pituinen ruokailutauko, niin työvuoron tuntimäärä 7 h 40 min on alle 8 h ja vuorokautista ylityötä ei tullut. Kun otit tekemäsi 40 min takaisin samalla viikolla, niin viikolle suunniteltu työaika ei ylittynyt, ja viikkoylityötäkään ei tullut eikä korvattavaa.

Ratkaisu riippunee siitä, onko selvä ylityömääräys maanantaille ja mitä sovittiin suostuessasi pidentämään maanantain työvuoroa. 

Tessa
Vastattu