Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Säästövapaa

Hei, voiko kunta työntantajana kieltäytyä myöntämästä säästövapaita, jos on suunnitelma vapaiden pitämiselle? Sijaistamisongelmaa ei ole. Ainoastaan kyse linjauksesta ylemmältä tasolta.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 3 vuotta sitten
tk
Kysytty

Säästövapaista sovitaan työntekijän ja työnantajan edustajan kesken. Jos työnantaja ei suostu sopimaan, niin se on sitten siinä, mutta työntekijöitä pitää tässäkin asiassa kohdella tasapuolisesti. Kannattaa ehkä jutella luottamusmiehen tai työsuojeluvaltuutetun kanssa. 

Voit lukea KT Kuntatyönantajien ohjeita tästä linkistä https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma kohdasta Vuosiloman säästämisestä sopiminen.

Katri
Vastattu

Anteeksi kysymyksen epäselkeys. Tarkoitin että jos anon vuosilomaa siirrettäväksi säästövapaaksi, niin voiko kieltäytyä tästä? Vaikka olisi perustelut ja suunnitelmat säästövapaan pitämiselle.

tk
Vastattu

Säästövapaan saaminen ei ole oikeus. Siitä pitää sopia työnantajan ja työntekijän kesken. Kumpikaan osapuoli ei ole velvollinen sopimaan säästövapaasta. Työnantaja voi siis kieltäytyä antamasta säästövapaasta ja vastaavasti työntekijä voi kieltäytyä ottamasta säästövapaata, vaikka työnantaja sitä tarjoaisi.

Määräykset säästövapaasta ovat kvtesin vuosilomaluvun 12 pykälässä. Lisätietoja saat luottamusmieheltä.

...
Vastattu