Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

suullinen työsopimus

olen tällä hetkellä määräaikaisella sopimuksella töissä. pidemmälle jatko tämän sopimuksen jälkeen on sovittu vain suullisesti. voinko tämän sopimuksen jälkeen irtisanoa itseni kun tämä määräaikainen sopimus loppuu vaikka jatkosta on suullisesti jo sovittu? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 4 vuotta sitten
-
Kysytty

Suullinen sopimus on yhtä pätevä kuin kirjallinen. Jos uuden työsopimuksen määräaikaisuuden peruste on lain mukainen , niin sekin on määräaikainen. Määräaikaisessa työsopimuksessa ei ole irtisanomisaikaa, jos siitä ei ole erikseen sovittu.

Mene puhumaan esimiehesi kanssa ja sovi suullisen sopimuksen peruuttamisesta. Jos se on jo alkanut, eikä irtisanomisajasta ole sovittu, niin sopimuksen päättämisestä ennen sovittua määräaikaa pitää sopia. Voitte sopia esim. irtisanomisajan lisäämisestä työsopimukseen tai uudesta päättymisajasta.

Luottamusmieheltä saisit päteviä vastauksia. 

 

Suvi
Vastattu