Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuukausipalkka vajaa täysillä työtunneilla/päivillä

Hei,

aloitin kesätyöt 3.6 maanantaina. Kesäkuulta minulle maksettiin vajaa palkka koska työsopimus ei ollut alkanut 1.6. Eli lauantailta 1.6 ja sunnuntailta 2.6 ei makseta palkkaa(nämä normistikin vapaana). Kesäkuulta kuitenkin kertyi normaali määrä työtunteja ihan kuten täytenä kuukautena mutta palkkaa sain n. 150€ vähemmän. Eli onko tässä nyt tapahtunut vääryys jos henkilö A ja B tekee saman määrän töitä samalla työnimikkeellä ja toinen saa pienemmän palkan sen takia että työnantaja on laittanut sopimuksen aloituspäivän alkamaan myöhempään vaikka tunnit ovat molemmilla samat?

Voiko tälläisessa tapauksessa ajatella mahdollisesti olleensa ylitöissä koska on suorittanut kuukauden tunnit alle kuukaudessa? Vai onko asia näin että minulla ei ole mitään tehtävissä jotta saisin kokonaisen palkan kesäkuulta?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 4 vuotta sitten
b7
Kysytty

Huonoa tuuria, mutta KVTES:n mukaista.

Kun työsuhteesi eI alkanut kuun alusta, kesäkuun palkka on 28/30 varsinaisesta palkasta riippumatta ulkopuolelle jääneistä viikonpäivistä.

Tässä se pykälä

KVTES II luku 19§ 1 mom.: Osalta kalenterikuukautta maksetaan kuukausipalkkaiselle viranhaltijalle/työntekijälle palkka siten, että lasketaan jokaista virantoimituspäivää tai keskeytyksen ulkopuolista kalenteripäivää kohden niin mones osa kalenterikuukauden varsinaisesta palkasta kuin siinä kuukaudessa on kalenteripäiviä. Muusta kuin varsinaisesta palkasta maksetaan ansaittu määrä. 

Helle
Vastattu

Onko minulla sitten mahdollisuutta ylityökorvauksella koska olen tehnyt 30:nen päivän työt 28:ssa päivässä?

b7
Vastattu

Jos olet kullakin viikolla tehnyt vain säännöllisen työajan eli esim. yleistyöajassa 38 tuntia 45 min. niin ei ole tullut ylitöitä, joita korvattaisiin.

Kunta säästi, kun kesäkuun ensimmäiset päivät osuivat viikonloppuun, jolloin et olisi ollut töissä, vaikka työsuhteesi olisi alkanut 1.6.

Kysy näitä työpaikan luottamusmieheltä. Saat luotettavan vastauksen. Voit myös pyytää esimiestä selittämään ja perustelemaan.

Kesäduunareita auttaa myös kesäduunari-info https://www.kesaduunari.fi/

Helle
Vastattu

Eli en olisi saanut kokonaista palkkaa vaikka olisin kirjoittanu työsopimuksen 31.5 alkaen 1.6?

En tiedä onko mitään luottamusmiestä joka minua voi tällä hetkellä auttaa. Kuulun medisiinariliittoon mutta he eivät voi auttaa koska tapaus ei koske lääkärin työtä vaan toimistotyötä. Onko jokaisella työpaikalla erikseen luottamusmies joka vastaa kysymyksiin vaikka ei alan liittoon kuuluisikaan?

b7
Vastattu

Jos työsuhteesi olisi alkanut 1.6. olisit saanut täyden palkan koko kesäkuulta. 

Kunnassanne on vähintään yksi  akavalaisten liittojen jäseniä edustava Jukon luottamusmies. Hän auttaa. Yhteystiedot löytyvät joltain ilmoitustaululta. Jos ei löydy, kysy työkavereita tai Jukon toimistosta juko.fi

Helle edelleen
Vastattu