Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

eläkkeelle jääminen ja lomat

Hei olen jäämässä eläkkeelle 1.12.2019 olen työpaikallani 7v joten irtisanomisaika on varmaan 1kk,

kysynkin tarviiko mun pitää kaikki pitämättömät lomat ennen sitä vai kuuluuko ne maksaa rahana jos en halua pitää lomia vapaana?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 4 vuotta sitten
reiska
Kysytty

Työnantaja voi määrätä (varmaankin myös määrää) sinut pitämään 31.3.2019 päättyneeltä lomsnmääräytymisvuodelta kertyneet vielä pitämättömät lomapäivät pidettäväksi ennen työsuhteen päättymistä. 1.4 2019 alkaen kertyneitä lomapäiviä työnantaja ei voi yksipuolisesti määrätä pitämään lomana tämän vuoden puolella. Niiden pitäminen lomana on mahdollista, jos sitä sovitaan sinun ja työnantajan edustajan kesken.

Lue KT Kuntatyönantajien ohjeesta https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma kappale, jonka otsikko on Lomanmääräytymisvuoden ansaittujen vuosilomien pitäminen jo kyseessä olevan lomanmääräytymisvuoden syksyllä on mahdollista poikkeustapauksissa

O
Vastattu

 Toimin koulussa virka-apulaisrehtorina ja olen jäämässä eläkkeelle viimeistäään helmikuun alusta 2024. Minulla on tällä hetkellä noin 70 vuosilomapäivää pitämättä enkä voi työn luonteeni vuoksi niitä pitää ennen irtisanoutumistani. Miten päin irtisanoutuminen (olen ollut palveluksessa noin 13,5 vuotta eli irtisanoutumisaika on 2 kk) tapahtuu?  Viimeistään marraskuun 2023 aikana vai ottamalla huomioon nuo pitämättömät lomapäivät?  Pitämättömiä lomapäiviä kertyy siis ainakin noin 3 kuukauden verran. Voin olla töiss maksimissaan toukokuun 2024 loppuun koska täytän toukokuussa  2024 68 vuotta ja silloin irtisanoutumista ei tarvita (vai tarvitaanko)

Councellor
Vastattu