Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Irtisanoutuminen vanhempainvapaalla

Olen vanhempain vapaalla 13.9 asti ja suunnitelleen työpaikan vaihtoa ja uusi työ alkaisi varmaankin 1-13.9 aika välillä. Jos irtisanoudun nyt, irtisanoutumisaika on 4vk,(9vuotta sama työnantaja) mutta päättyykö vanhempainvapaani irtisanoutumis päivänä ja jäänkö työstäni lomalle 4vk.ksi irtisanoutumis ajaksi (loma päiviä on 28pv käyttämättä) jolloin minun olisi mahdollisuus aloittaa uudessa paikassa jo esim. 1.9?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 4 vuotta sitten
Taija
Kysytty

Sinun irtisanomisaikasi on 1 kk. Jos viet irtisanomisilmoituksen huomenna 15.8., niin työsuhteesi päättyy 15.9. Sinun pyynnöstäsi voidaan noudattaa lyhyempääkin irtisanomisaikaa (KVTES VIII luku 5 § ) .

Vanhempainvapaa päättyy silloin kun työsuhde päättyy. Jos haluat jatkaa vanhempainvapaalla uudella työnantajalla, sinun pitäisi noudattaa lain mukaisia ilmoitusaikoja.

Nykyinen työantajasi maksaa pitämättömistä vuosilomapäivistä lomakorvauksen työsuhteen päättyessä. Voit myös yrittää sopia siitä, että työnantaja keskeyttää vanhempainvapaasi ja määrää sinulle vuosilomaa työsuhteen loppuun saakka ja maksaa siis sen aikaa vuosilomapalkkaa ja sitten lopuista päivistä lomakorvauksen.

K
Vastattu