Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työ yksiköiden väliset matkat

Työyksiköiden välillä on 25km. Välillä työntekijöitä joudutaan siirtämään toiseen koko päiväksi. Kuuluuko tällöin maksaa matkakorvausta? 

 

Entä maksetaanko matkakorvausta jos kesken päivän vaihtaa yksiköstä toiseen ? 

Työsopimuksissa ei ole määritelty kummassa yksikössä työpiste on. 

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Matkat 4 vuotta sitten
Varmistaja
Kysytty

KVTES:n liitteen 16 2§:n 2 mom. soveltamisohje kertoo, mikä on työmatkoja korvattaessa pysyväisluonteinen toimipaikka. Se on se paikka, jossa viranhaltija/ työntekijä vakituisesti työskentelee tai ellei tällaista ole, se, jossa hän useimmiten työskentelee, noutaa työmääräykset, säilyttää työvälineitään tai jota muilla vastaavilla perusteilla voidaan pitää hänen pääasiallisena toimipaikkanaan. Mikäli useat toimipaikat ovat edellä sanotuilla perusteilla samanarvoisia, pidetään näistä vain yhtä matkakustannuksia korvattaessa pysyväisluonteisena toimipaikkana. 

Työmatkoja asunnon pysyväisluonteisen toimipaikan välillä ei korvata. Työmatkoista asunnon ja muun toimipaikan välillä maksetaan matkakorvausta silta osin, kuin niistä aiheutuu suurempia kustannuksia kuin markasta asunnon ja pysyväisluonteisen toimipaikan välillä.

Matkat kesken työpäivän toimipaikkojen välillä ovat virantoimitusmatkoja ja niiden matkakustannukset korvataan kokonaan liitteen 16 virantoimitusmatkoja koskevien määräysten mukaan. 

Työnantajan ohje

https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset

Etta
Vastattu