Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työtodistus

Esimies ei halua kirjoittaa työtodistuksia. Käskee pyytämään palkanlaskijalta.

 

Eikö tämä ole ihan selvä asia, että esimies sen työtodistuksen kirjoittaa? Palkanlaskijalle se ei kuulu (niiltä saa palkkakuitin, jos kauniisti pyytää).

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 4 vuotta sitten
erikoinen esimies
Kysytty

Voihan se oikeasti olla niin, että siinä kunnassa palkanlaskija hoitaa työtodistusasioita ja todistuksen allekirjoittaa esimiestä isompi päällikkö.

Ehdotan, että soitat palkanlaskijalle. Sittenhän se selviää.

epi
Vastattu

Kyllä kuuluu esimiehen kirjoittaa, eikä esimies voi jättää antamatta.   Antamatta jättäminen rikkoo työsopimuslakia ja on rangaistava teko.   Yhteys AVIin, jos luku- ja kirjoitustaito on esimiehellä hakusessa.

 

Ps.  Palkanlaskijalle asia ei kuulu - eivät he tiedä mitä työtehtäviin on kuulunut ja osaa antaa arvioita. 

Monenlaisia esimiehiä niitä on
Vastattu

Minulle toimitettiin työsuhteen jälkeen palvelutodistus. Pyysin vielä erikseen työtodistusta niin sanoivat, että palvelutodistus riittää. No siinä lukee vain työaika ja poissaolot. Palvelutodistuksesta en löydä oikein mitään mainintaa mistään virallisesta tahosta. esim laki.

 

Kunnalla "töissä"

Olin kunnalla töissä.
Vastattu

Sinulla on oikeus saada työsopimuslain mukainen työtodistus, kun pyydät sitä. Saamasi palvelutodistus ei ole työtodistus. Työtodistuksessa ei saa olla poissaolotietoja! Siinä saa olla vain ne tiedot, mitä on laissa säädetty. 

https://www.tyosuojelu.fi/tyosuhde/tyotodistus

Anni
Vastattu