Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Työpäivän pidentäminen / lyhentäminen ja lyhennyksen korvaaminen

Jos minulle on merkitty työvuorolistaan työajaksi klo 12-20, ja minusta riippumattomista syistä työt loppuvatkin klo 19, joudunko korvaamaan tunnin jos kuitenkin olen työpaikalla? Entä jos minulle ilmoitetaan klo 8 aamulla, että työpäivä alkaakin jo klo 11, johtuen siitä että työt loppuvatkin jo klo 19, saanko saapua työpaikalle vasta klo 12, kuten vahvistetussa työvuorotaulukossa on alunperin merkitty? 

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 4 vuotta sitten
Hoitaja
Kysytty

Työnantaja saa muuttaa vahvistettua työvuoroluetteloa yksipuolisesti vain perustellusta syystä. Työvuoroa ei saa muuttaa edes perustellusta syystä enää sen jälkeen, kun työntekijä on saapunut työvuoroonsa.

 

Työnantaja ei saa lyhentää klo 12-20 työvuoroa loppumaan klo 19 enää sen jälkeen kun olet saapunut vuoroon. Jos viimeiseksi tunniksi ei ole enää tavallisia työtehtäviä jäljellä, niin työnantaja saa määrätä sinulle siksi ajaksi tehtäviä, joita voidaan koulutuksesi ja työkokemuksesi huomioon ottaen pitää sinulle sopivina.

 

Jos vastasit puhelimeen klo 8 ja työnantajalla oli perusteltu syy (katso alin linkki) tai suostuit muutokseen, niin klo 12-20 vuoron saa muuttaa klo 11-19.

 

Tarkempia tietoja löytyy esim. näistä jutuista

Etta
Vastattu