Voimia työtaisteluun kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sijaisuuskorvaus

Hei,

Toimistotyössä, jossa tehdään kirjanpitotehtäviä yms. toisen työntekijän poissaollessa mm. vuosilomalla, ylityövapaalla yms.

paljonko maksetaan sijaiselle, joka oman työn ohessa tekee toisen työntekijän työtehtäviä. Työpäiviä on noin 50 vuodelle 2019. (KVtes)

Kiitos vastauksesta.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 3 vuotta sitten
Sijainen
Kysytty

Jos oma säännöllinen työaika ei riitä työnantajan määräämien tilapäisten tehtävien tekemiseen, niin niitä ei pidä ryhtyä tekemään kartuttamalla liukumasaldoa. Ne tehdään lisä- ja ylitöinä ja niihin pitää saada työnantajalta määräys ja kvtessin mukaiset lisä-/ylityökorvaukset.

http://digilehti.jytyliitto.fi/digilehti/82018/10-ty-suhteet-ja-edunvalvonta-6

Tehtäväkohtaista palkkaa ei muuteta, jos tilapäinen siirto toiseen virkaan tai tehtävään tai tilapäiset tehtävämuutokset on otettu huomioon tehtäväkohtaisen palkan määrässä, esim. toimiminen tilapäisesti esimiehen sijaisena tai muu sijaisuusjärjestely. (KVTES II luku 10 § soveltamisohjeesta). Lue koko pykälä.

Palkka- ja työaikaongelmien ratkaisua haetaan ensiksi neuvonpidolla esimiehen kanssa. Sitä ennen kannattaa kysyä neuvoa luottamusmieheltä.  

H
Vastattu